Prezentácia na ITF Slovakiatour 2010

01.02.2010 11:03

     ITF SLOVAKIATOUR – najväčší slovenský veľtrh cestovného ruchu s Európskou prestížou, sa toho roku konal v dňoch 21. – 24. januára vo výstavných priestoroch Incheba v Bratislave a navštívilo ho 68 400 ľudí. Na jeho pôde nechýbala v tomto roku ani prezentácia regiónu Muránska planina – Čierny Hron.

     V expozícii stánku „Muránska planina – Čierny Hron“ sme v rámci partnerstva spojili svoje sily a prezentovali cestovateľsky zaujímavé lokality širšieho územia, významné turistické atraktivity a ciele, kvalitné služby, s cieľom ponúknuť návštevníkom bohatý viacdňový program poznávacej a zážitkovej dovolenky na vidieku. V našej expozícii, sme poskytovali informácie pre peších turistov, cyklistov, gurmánov, pedagógov, médiá, odborníkov a ďalších. Pre mnohých sme boli známi len z rozprávania, tých sme sa snažili motivovať k tohtoročnej návšteve, tak veríme že prídu. Stánok sme nemali veľký, ale reprezentovali sme nás zodpovedne a podrobne. Prezentovali sme cely región, nosnými atrakciami boli Muránska planina, Zbojnícky salaš, Vydrovská dolina a ekofarmy na Drábsku a Sihle. Okrem toho sa prezentovali: Ondrej Galko ROGALKO, Marekov dvor, Penzión Fantázia, Eurosalaš Michalová, NP Muránska Planina, Čiernohronská železnica, Lesy SR š.p., OZ Čierny Balog, Reštaurácia Koruna a ďalší. Náš stánok bol obohatený ochutnávkou syrov a žinčice zo Salaša Zbojská, ktorým málokto odolal. Bolo zjavné, že verejnosť bez rozdielu veku, pohlavia, spoločenského postavenia, zdravotného stavu, prahne po výborných tradičných slovenských výrobkoch. Toto poznanie má veľkú váhu pre rozvojové aktivity – vráťme sa v čase, nájdime tradičné hodnoty prírody, kultúry, remesiel, vyzdvihnime špecifiká nášho vidieka a prinesme to v primeranej forme do dnešnej modernej doby v ponuke pre návštevníkov. Veď motívom cestovania je poznávanie jedinečností, užívanie pôžitkov, a oddych. Letná turistická sezóna 2010 je plná príležitostí a je pred nami. Je na nás, ako efektívne využijeme jej potenciál.

     Poďakovanie za aktívnu účasť na výstave patrí najmä organizátorom, účastníkom, reprezentantom, spevákom,... Združeniu obci za zastrešenie akcie, všetkým čo prispeli na financovanie nákladov a najmä Salašu  Zbojská za stánok, ktorý sám o sebe bol atraktívny - výborné syry, žinčica, ochutnávky, ľudový spev - to všetko prispelo k výbornej atmosfére a dobrej nálade nielen pre nás ale aj našich návštevníkov. Mali sme stále plno. Viacerí povedali, že máme najlepší stánok na výstave... A možno aj áno... Tešíme sa na budúci rok!

 

Na zabezpečení, prezentovaní a financovaní stánku Muránska plania – Čierny Hron sa spolupodieľali:

Zbojská, s.r.o., Pohronská Polhora

Vydra oz, Čierny Balog

Vrchár – združenie pre rozvoj turizmu, Michalová

Obec Čierny Balog

Obec Pohronská Polhora

Slovenský Hucul klub

Reštaurácia Koruna, Muráň

 

Prezentačnými materiálmi prispeli:

Mikroregión Muránska planina – združenie obcí

Penzión Fantázia a Eurosalaš, Michalová

NP Muránska planina

Chata CSM Zbojská

Obec Muráň

Mesto Tisovec

Penzión U Macka, Tisovec

RZ Predná Hora

OZ Zubačka

a ďalší

 

Napísali

Zuzana Sitarčíková a Gabriel Giertl 

 

FOTO z našej prezentácie