Horský priechod medzi Tisovcom a Breznom otvoria v posledný májový deň

30.05.2015 10:00

 

Priechod bol pre rekonštrukciu uzavretý od 1. mája a šesťkilometrová obchádzková trasa viedla cez vedľajšiu Plačkovu dolinu.

 

ZBOJSKÁ.  Horský priechod Zbojská, ktorý je na ceste I/72 medzi mestami Tisovec a Brezno, bude opätovne otvorený 31. mája o 17.00 h. Priechod bol pre rekonštrukciu uzavretý od 1. mája a šesťkilometrová obchádzková trasa viedla cez vedľajšiu Plačkovu dolinu.

Podľa slov hovorkyne Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzany Hromcovej budú rekonštrukčné práce pokračovať aj naďalej a vodiči musia rátať s dopravným obmedzením. Po otvorení priechodu bude premávka opäť riadená semaformi. Pôjde konkrétne o úsek od 1,9 do 3,3 km, pričom dĺžka intervalu semafora bude deväť minút, povedala.

V súčasnosti pracovníci vykonávajú rôzne práce na ceste, priľahlých rigoloch a okolitých svahoch. Ide napríklad o montáž debnenia, ochranných sietí, geomreží, injektáž kotevných klincov či betonáž a armovanie kotevného venca, vymenovala hovorkyňa. Ako dodala, realizujú tiež odvoz odkopanej zeminy a v niektorých úsekoch pokračujú aj v rozrušovaní skalného masívu a dočisťovaním skalnej steny.

Rekonštrukcia horského priechodu Zbojská začala pred dvoma rokmi, investorom stavby je SSC. Plánovaný termín ukončenia je koniec novembra 2015.


https://bystrica.sme.sk/c/7831462/horsky-priechod-medzi-tisovcom-a-breznom-otvoria-v-posledny-majovy-den.html