Rezort dopravy prerozdelí na dotáciách na územné plány obcí 180-tisíc

29.04.2011 10:20


 

Vláda Slovenskej republiky na svojej 43. schôdzi 28. 04. 2011 prerokovala a schválila ako 16. bod programu  návrh zákona o poskytovaní dotácií na spracovanie územnoplánovacej dokumentácie obcí. 
Hlavným zámerom návrhu zákona o poskytovaní dotácií na spracovanie územnoplánovacej dokumentácie obcí je vytvoriť predpoklady pre poskytovanie dotácií zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky na spracovanie územnoplánovacej dokumentácie obcí.

Rezort dopravy chce v tomto roku prerozdeliť na dotácie na spracovanie územnoplánovacích dokumentácií obcí celkovo 180.000 eur. V návrhu rozpočtu kapitoly MDVRR na obdobie ďalších troch rokov, 2012 až 2014, sa predpokladá rovnaká suma, teda 180.000 eur.
Na tieto plány môže poskytnúť Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR až 80 % z oprávnených nákladov. Ide konkrétne o koncepty riešenia územného plánu obce alebo územného plánu zóny či návrhy, zmeny a doplnenia týchto plánov obcí a zón.

Podmienkami poskytovania dotácií pre obce sú schválené zadania pre spracovanie územnoplánovacej dokumentácie, uzatvorené zmluvy o spracovaní dokumentácie a preukázanie schopnosti zabezpečiť z vlastných zdrojov 20 % oprávnených nákladov. Obce zároveň nemôžu byť v ozdravnom režime alebo v nútenej správe.

 

Kompletný materiál (v .zip formáte)

 

Zdroj: www.vlada.sk