Gurmánfest - PRIHLÁSTE SA DO SÚŤAŽE!!

08.07.2015 10:13

 

Pozvánka do súťaže a na spoluprácu

pri realizovaní najväčšieho podujatia organizovaného

 Klastrom Horehronie

 

HOREHRONSKÝ GURMÁNFEST

a

XXI. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení halušiek

 

 

Horehronský gurmánfest je nultý ročník podujatia zameraného na prezentáciu našej horehronskej gastronómie verejnosti, tak domácej, ako aj turistickej. Klaster Horehronie organizuje toto podujatie za pomoci svojich členov, dňa 1. augusta 2015 v areáli strediska Mýto Ski Centrum v Mýte pod Ďumbierom.

 

Pre vytvorenie dokonalého zážitku je viac než potrebná spolupráca celého regiónu a aktívny prístup členov a partnerov našej organizácie.

 

Podujatie je rozdelené na tri hlavné bloky:

 

1.      Prezentácia reštauračných zariadení /hotely, salaše, reštaurácie/ v podobe varenia a následného predaja produktov. Našim cieľom nie je vystavanie lacných bufetov, ale stravovacieho priestoru, kde každý ambulantný predaj bude prezentovať konkrétny subjekt. Tzn. každý subjekt bude ponúkať halušky, ako povinné jedlo, ale popri tom bude ponúkať špecifické jedlo, také aké nebude pri inom subjekte. Tak aby sme vytvorili skutočný gurmánsky zážitok návštevníkovi podujatia. Toto rozdelenie bude realizované na spoločnej porade prihlásených subjektov v 30. týždni.

 

2.      Majstrovstvá sveta vo varení a jedení halušiek. Tvorcovia tejto tradície, dlhé roky pôsobiaci v Tureckej, podpísali spoluprácu s klastrom a prinesú túto súťaž na Horehronie, práve počas Gurmánfestu. Tu by sme boli radi, ak by sme dokázali postaviť aspoň 10 tímov, ktoré by reprezentovali náš región. Môžu to byť tímy subjektov pôsobiacich v CR, mimo neho, ale aj obecné úrady, či organizované skupiny „domorodcov“. Ďalších 10 tímov postaví do súťaže OZ Halušky, organizátor podujatia.

 

3.      Kultúrny program: spestrením pre návštevníkov bude kultúrny program pozostávajúci z vystúpení kapiel: Ploštín Punk, Tulibanda, Lazaro, speváckeho zboru Krnohári, ale aj z vystúpenia detského folklórneho súboru Klások, Thomasa Puskailera, Evy Kleinovej a ďalších. Podujatie bude moderovať Karin Majtánová.

 

 

            V prípade záujmu o účasť na prezentácii, alebo v súťaži, poprosíme o čo možno najskoršie prihlásenie sa, u nás v Klastri Horehronie. V prípade otázok nás bez váhania kontaktujte mailom, na info@horehronie.net, alebo na tel. čísle 0904 633 622. Viac info bude čoskoro aj na našom webe horehronie.net, ale už teraz na www.bryndzove-halusky.sk

 

Pevne veríme, že nám pomôžete vytvoriť novú tradíciu na Horehroní a budete náš región reprezentovať.

 

S pozdravom

 

Ing. Milan Gemzický

výkonný riaditeľ